یزدفردا: مدیر کل مرکز اسناد ملی و کتابخانه ملی استان یزد با اشاره به نگهداری بیش از هشت میلون و ۵۰۰ هزار برگ سند توسط این مرکز، گفت: در حالی مرکز اسناد یزد در سطح کشور می‌درخشد ولی هنوز فاقد ساختمانی مناسب است و این در مورد استانی مانند استان کهن و تاریخی یزد شایسته نیست.

به گزارش یزدفردا: سعید زارع امروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در نشست با خبرنگاران، ضمن بیان این که ملتی که گذشته خود را نشناسد، آینده خوبی نخواهد داشت، اظهار کرد: فرهنگ، تاریخ و هویت ما بدون حفظ آگاهانه میراث مکتوب و اسناد ملی دوام نخواهد داشت.

وی تاکید کرد: اسناد ملی در واقع اصالت و هویت یک کشور محسوب می‌شوند و میزان حفظ و نگهداری و توجه به آن، یکی از شاخص‌های فرهیختگی و بصیرت برای کشورهاست.

زارع با بیان این که سازمان اسناد ملی، متولی حافظه و اسناد ملی در کشور است، گفت: معتقدیم اگر این اسناد در طاقچه‌ها و قفسه‌ها خاک بخورد، به تدریج از حافظه‌ ملت نیز فراموش می‌شوند.

وی بر لزوم جمع‌آوری میراث مکتوب نزد خانواده‌ها به منظور نگهداری مناسب از آنها به صورت امانی یا فروش با همکاری خود مردم در راستای حفظ این مواریث تاکید کرد و گفت: اسناد اهدایی یعنی اسناد در اختیار مردم اعم از نامه‌ها، مبایعه‌نامه‌ها و فرمان‌های حکومتی و غیره در کنار سایر اسناد ملی، هویت‌دار و با ارزش خواهند شد و می‌توانند در تقویت هویت ملی نقش موثری ایفا کنند.

مدیر کل مرکز اسناد ملی استان در ادامه اعلام کرد: تاکنون هفت میلیون و ۸۴۰ هزار برگ سند انتقالی در استان جمع‌آوری شده که در این مسیر بیش از هفت هزار مترمربع از فضای ادارت آزادسازی شده است.

وی با بیان این که تاکنون ۱۵۴ هزار سند به مرکز اسناد استان اهدا شده است، به تنظیم و پردازش دو میلیون و ۵۴۸ هزار و ۷۹۲ برگ سند اشاره کرد و گفت: در زمینه ارائه خدمات اسناد نیز حدود ۱۲۲ هزار و ۶۸۵ فریم ارائه خدمات اسنادی انجام شده و حدود یک هزار و ۴۶ پژوهشگر در سال‌های اخیر از این اسناد استفاده کرده‌اند.

زارع از جمع‌آوری کتاب‌های مازاد مردم، ثبت و توزیع آنها بین کتابخانه‌های سراسر استان در جهت جبران کسری کتاب آنها، افزود: در حوزه واسپاری کتاب نیز حدود هفت هزار و ۸۱۷ مورد، در صدور فیپا تعداد پنج هزار و ۵۰۲ مورد، در واسپاری نشریات ۱۵ هزار و ۲۶۱ مورد و نیز جمع‌آوری ۱۳ هزار و ۶۴۰ پایان نامه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری را انجام داده‌ایم.

وی افزود: در حوزه برگزاری نمایشگاه‌های اسناد نیز تاکنون تعداد پنج نمایشگاه در سطح کشوری، ۱۵۱ نمایشگاه در سطح استانی و ۹۸ مورد نیز در داخل سازمان به مناسبت‌های مختلف برگزار شده است.

مدیر کل مرکز اسناد ملی و کتابخانه عمومی استان ابراز کرد: در حالی مرکز اسناد یزد در سطح کشور می‌درخشد ولی هنوز فاقد ساختمانی مناسب است و این در مورد استانی مانند استان کهن و تاریخی یزد شایسته نیست.

وی گفت: البته زمینی به وسعت شش هزار مترمربع در شهرک رزمندگان برای ساختمان مرکز اسناد استان اختصاص یافته که برای ساخت آن نیازمند ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم.

این مسئول با اشاره به وجود بیش از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار برگ سند انتقالی در استان نگهداری می‌شود، گفت: متاسفانه برخی سازمان‌ها به صورت غیرقانونی نسبت به امهال اسناد خود اقدام می‌کنند لذا به صورت سازمان به سازمان و اداره به اداره ضمن تبیین قوانین مربوطه، نسبت به آشنایی مدیران این مجموعه‌ها به اهمیت حفظ این اسناد اقدام شده است.

به گفته وی، سازمان در رابطه با اسناد انتقالی، اسناد با عمر بیش از ۴۰ سال را بدون تشریفات منتقل و نگهداری می‌شوند ولی در مورد سایر اسناد، نسبت به جمع آوری، بررسی و ثبت آنها جهت استفاده پژوهشگران به صورت معمول اقدام می‌شود.

زارع عنوان کرد: تاکنون ۴۰۰ مورد ثبت تاریخ شفاهی در استان صورت گرفته که این مهم در قالب مصاحبه با فرهیختگان، نخبگان، حتی حکام و معتمدان و غیره، انجام و مستندسازی می‌شود.

وی با اشاره به جریان‌سازی فرهنگی در مرکز اسناد ملی استان، گفت: تاکنون بیش از ۴۰ نشست فرهنگی در موضوعات مختلف از جمله تاریخ حکام یزد و تاریخ نظمیه و موارد مختلف در این رابطه برگزار شده است.

وی گفت: همچنین نشست‌های یزدشناسی را در چهار محور شامل تمدنی، فرهنگی، اقوام و شهرستان شناسی برگزار کرده و همچنان در دستور کار داریم که خوشبختانه تاکنون به موارد جالب و شگفت انگیزی نیز در این باره دست یافته‌ایم.

زارع در پایان تاکید کرد: توسعه فرهنگی، اقتصادی و هویت آینده کشورمان به میزان اقبال به این سازمان از سوی شهروندان و سایر سازمان‌ها بستگی دارد.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا